Nieuws

Tannane maakt indruk bij NEC-debuut: 'Bij Feyenoord zou hij ook de beste zijn'

Tannane maakt indruk bij NEC-debuut: 'Bij Feyenoord zou hij ook de beste zijn'

8 augustus - 08:51
0

NEC verloor zondag weliswaar op de valreep van FC Twente, maar Ousmane Tannane maakte een prima beurt bij zijn debuut voor de Nijmegenaren. De oud-speler van Vitesse is nog altijd een enorme aanwinst voor de Eredivisie, stellen Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay.

De analisten waren zondagavond lyrisch over de dribbelaar bij Studio Voetbal. "Die was goed, hè? Ongelofelijk. Wat hij allemaal aan het doen was, joh. Dit was waarom we hem zoveel kwaliteiten toedichten. Hij was fenomenaal", zegt Van Hooijdonk lovend. "Deze jongen kan gewoon bij de topdrie mee. Puur op basis van zijn kwaliteiten. Daar ligt het niet aan", voegt Afellay toe. 

Tannane scoorde bijna het doelpunt van het seizoen door vanaf de middenlijn uit te halen. De bal ging rakelings naast het doel en verraste Lars Unnerstall, niet de minste doelman, volledig. Tannane had wel nog enkele maniertjes tijdens het duel en schopte bijna een bal boos weg. "Als hij bij Feyenoord gaat spelen, is hij ook de beste. Hij is zó goed. Maar haal je dat gedrag weg, dan wordt het een ideale prof. Dan haalt hij het er niet meer uit. Hij heeft dat gewoon een beetje nodig", stelt Van der Vaart.

Van Hooijdonk blijft echter ook voorzichtig met zijn lof. "Overal begint hij als een raket. Dan komt er een kentering en raakt hij van de leg. Dan krijgt hij ruzie of geeft hij iemand een kegel. En dan hebben wij het er op zondagavond weer over", besluit de oud-Feyenoorder. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie