Transfernieuws

Zaakwaarnemer van Ajax-aanwinst Lucca: 'Waren op laatste details rond met Bologna'

Zaakwaarnemer van Ajax-aanwinst Lucca: 'Waren op laatste details rond met Bologna'

8 augustus - 08:23
0

Antonio Imborgia heeft zich uitgelaten over de transfer Lorenzo Lucca. De zaakwaarnemer van de lange spits stelt dat Bologna FC al zo goed als rond was om de speler over te nemen, tot Ajax zich meldde en veel concreter was dan voorheen. 

"Het was allemaal rond met Bologna, totdat Ajax terugkeerde", meent Imborgia tegenover Gianluca Di Marzio. "Zij hadden zich al twintig dagen eerder gemeld bij mij voor Lucca, maar toen hadden ze andere prioriteiten zoals de verkoop van Lisandro Martinez. Bologna daarentegen was wel direct concreet. Op de laatste details na was het contract rond met die club. Maar Ajax kwam later heel snel en toen hebben we dat aanbod gekozen."

In januari was Lucca ook al dicht bij een vertrek uit Pisa, maar dat ging op het laatste moment niet door. "Met Sassuolo was ook alles al rond, totdat Pisa er eens goed over na ging denken. Lucca was al onderweg naar Milaan om zijn contract te tekenen, maar de auto keerde om en hij ging terug naar huis. Ik heb al eerder gezegd dat het zijn lot is om altijd dingen op het laatste moment nog te veranderen", stelt Imborgia over zijn pupil. 

Bij Ajax gebeurde dat echter niet: Lucca wist meteen dat hij naar de Amsterdammers wilde en ging zijn idool Zlatan Ibrahimovic achterna. "Als zo’n club voor je aankomt, dan is het helemaal niet gek dat je dat bod accepteert. Daar waren geen verdere woorden voor nodig. Nu zal hij moeten bewijzen dat het de juiste keuze was en dat hij er klaar voor is. Het was vanaf het begin heel duidelijk dat hij naar Ajax wilde", besluit de zaakwaarnemer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie