Wedstrijdverslag

Barcelona geeft voetballes aan UNAM Pumas, ook Frenkie de Jong trefzeker

Barcelona geeft voetballes aan UNAM Pumas, ook Frenkie de Jong trefzeker

07-08-2022 21:59

FC Barcelona heeft zondagavond de strijd om de Trofeu Joan Gamper met eenvoud gewonnen. Het Mexicaanse UNAM Pumas bood geen echte weerstand en werd op een 6-0 nederlaag getrakteerd. Frenkie de Jong was ook trefzeker bij de Blaugranas en Dani Alves werd officieel uitgezwaaid.  

Oorspronkelijk zou het duel om de Trofeu Joan Gamper tegen AS Roma worden gespeeld, maar de Romeinen zeiden tot grote woede van Barça op het laatste moment af. Aanwinsten Raphinha en Robert Lewandowski mochten in de basis beginnen voor het duel. Jules Koundé en Franck Kessié begonnen op de bank, evenals De Jong en Memphis Depay. Barcelona schoot uit de startblokken en stond na twintig minuten al met 4-0 voor door treffers van Lewandowski, Pedri, Ousmane Dembélé en een tweede treffer van Pedri. 

De Jong kwam in de tweede helft binnen de lijnen en Memphis viel na een uur in. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde vlak na rust voor de 5-0 en De Jong tekende in de slotfase voor de zesde treffer. De achterban van Barça was zich bewust van de transfersoap rondom De Jong en zong hem na afloop luidkeels toe. Barça start 13 augustus aan de competitie in Spanje en treft Rayo Vallecano in het Camp Nou Spotify. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!