Van Bommel pakt koppositie in België na nipte overwinning in doelpuntrijk duel

07-08-2022 22:47

Royal Antwerp FC is de nieuwe koploper van de Jupiler Pro League. Trainer Mark van Bommel slaagde erin opnieuw te winnen en stapte met een 4-2 stand van het veld tegen Oud-Heverlee Leuven.

Vincent Janssen mocht wederom niet starten bij de eerste elf van de Nederlander, maar kreeg een invalbeurt. Jurgen Ekkelenkamp werd zondag gepresenteerd bij Antwerp, maar de oud-speler van Ajax zat nog niet bij de selectie.

Royal Antwerp begon slecht aan het duel en stond na een halfuur op achterstand door een treffer van Nachon Nsingi. Radja Nainggolan zorgde acht minuten later echter voor de gelijkmaker. Michael Frey schoot voor rust Antwerp nog naar een 2-1 voorsprong, op aangeven van Ritchie de Laet.

Leuven begon sterker aan de tweede helft en kwam verdiend op voorsprong na een klein uur spelen door Louis Patris. Michel Balikwisha maakte in de slotfase echter de bevrijdende 3-2 voor Antwerp. Van Bommel kreeg in de tweede helft nog geel wegens protesteren, maar sluit dus wederom winnend af in de Belgische competitie.  Balikwisha zorgde in de slotfase voor de genadeklap, waardoor Antwerp een 4-2 zege over de streep trok.

Van Bommel heeft nog geen fouten gemaakt en komt nu op negen punten uit drie wedstrijden. Woensdag wacht een belangrijk duel in Europa: dan treft The Great Old Lillestrom in de voorronde van de Conference League.