Nieuws

'Ajax sorteert voor op afscheid van Ihattaren door privé-omstandigheden speler'

'Ajax sorteert voor op afscheid van Ihattaren door privé-omstandigheden speler'

8 augustus - 07:17
3

Mohamed Ihattaren leefde in de voorbereiding van Ajax helemaal op, maar de Amsterdammers sorteren voor op een afscheid van de middenvelder. De dreiging en intimidatie uit het criminele milieu lijkt iets waar de Amsterdamse club de vingers niet aan wil branden. 

Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Ajax sorteert in alles voor op een scheiding op 31 december als de huurperiode – Ihattaren is eigendom van Juventus – afloopt', stelt de chef voetbal van de krant. 'Ondanks een optie tot koop voor twee miljoen euro en ondanks dat Ihattaren zich de afgelopen zeven maanden volledig heeft opgericht.'

Trainer Alfred Schreuder zei na het gewonnen duel met Fortuna Sittard al dat de clubleiding binnenkort met Ihattaren in gesprek zal gaan, maar dat hij niet als hoofdtrainer aanwezig zal zijn bij dat gesprek. 'Schreuder, die afgelopen maanden met succes veel tijd en energie in de rentree van Ihattaren had gestoken, kreeg al eerder van Hamstra en Huntelaar te horen dat hij zich niet langer mag bemoeien met de middenvelder uit zijn selectie', meent Driessen.

Ajax stond het afgelopen seizoen al meermaals in een slecht daglicht vanwege de situaties omtrent Marc Overmars, Quincy Promes en Zakaria Labyad. De Amsterdammers willen niet weer een dergelijke situatie meemaken. 'Het zou een treurig besluit zijn voor de speler, die zijn goede bedoelingen ruim heeft geëtaleerd afgelopen maanden en Ajax als voetballer veel heeft te bieden. Tegelijk ligt het in de verwachting dat het niet lichten van de optie door Ajax Ihattaren definitief kan knakken', besluit Driessen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie