Wedstrijdverslag

AZ wint in eigen huis van Go Ahead, Pavlidis en basisdebutant belangrijk

AZ wint in eigen huis van Go Ahead, Pavlidis en basisdebutant belangrijk

7 augustus - 18:53
2

AZ heeft in navolging van de traditionele top drie zijn eerste duel in de Eredivisie gewonnen. De Alkmaarders waren met 2-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor donderdag nog met 1-0 van het Schotse Dundee United en was op zoek naar eerherstel. Toch schoten de Almaarders niet bepaald uit de startblokken. Het veldspel was matig en alleen via Dani de Wit werd AZ in de 33ste minuut enigszins gevaarlijk. Go Ahead verdedigde naar behoren en kwam vlak voor rust bijna op voorsprong via aanvoerder Bas Kuipers. Robbie Verhulst kon de kopbal van de linksback net keren.

In de tweede helft voerden de Alkmaarders de druk op. Twintig minuten voor tijd resulteerde dat in een voorsprong. Een lange bal van Bruno Martins Indi kwam terecht bij Vangelis Pavlidis, die Hakon Evjen aanspeelde. Die gaf de bal mee aan Aslak Fonn Witry, die de bal op een presenteerblaadje teruggaf aan Pavlidis: 1-0. In de slotfase besliste AZ het duel. Basisdebutant Myron van Brederode stond vlak voor tijd op de juiste plek om de 2-0 binnen te tikken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie