Nieuws

Ten Hag na United-verlies: 'Het heeft tijd nodig, maar in de top heb je geen tijd'

Ten Hag na United-verlies: 'Het heeft tijd nodig, maar in de top heb je geen tijd'

7 augustus - 18:12
0

Erik ten Hag verscheen voor de camera van Sky Sports na afloop van het verloren duel van Manchester United met Brighton & Hove Albion. De manager was vanzelfsprekend niet tevreden met het resultaat (1-2).

"Natuurlijk is dit een tegenslag. We moeten ermee dealen. Ik wist al toen ik begon dat het niet makkelijk zou worden. Het is een proces dat tijd nodig heeft, maar je hebt geen tijd. Je moet wedstrijden winnen. We hadden het beter moeten doen", aldus Ten Hag. United kreeg voor rust te maken met twee kinderlijk eenvoudig weggegeven tegendoelpunten. "Het was niet nodig. Er zaten fouten in de organisatie. We maken duidelijk hoe we omgaan met dit soort situaties en dit was niet de manier. We zullen moeten gaan analyseren en hiervan leren."

Na het inbrengen van Cristiano Ronaldo in de tweede helft, ging het enigszins beter. "Ik denk van wel. Het is duidelijk dat we in de tweede helft beter waren op het middenveld met Christian Eriksen wat lager en Cristiano Ronaldo voorin. Dan gaan we dingen creëren. Rashford heeft twee grote kansen gehad. Het is jammer dat we daar niet scoorden."

Ten Hag ging ook in op de fitheid van Ronaldo. "Het heeft tijd nodig. Dat kan je niet forceren. Hij traint nu iets meer dan een week en moet nog meer doen om fit te geraken. Deze wedstrijd zal daarbij hebben geholpen."

De verliespartij zorgt voor een moeizame start van United in de Premier League. "Ik wist al van tevoren dat het niet makkelijk zou worden. Het heeft tijd nodig, maar in de top heb je geen tijd. Je moet leveren. Daar zijn we ons van bewust." Ten Hag zag wel de juiste instelling bij zijn ploeg. "Het is niet dat we er niet voor streden. We maakten fouten aan de bal en in de organisatie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie