Nieuws

Jonk erkent probleem bij Volendam: 'We zitten daar wel aan de krappe kant'

Jonk erkent probleem bij Volendam: 'We zitten daar wel aan de krappe kant'

07-08-2022 17:42

Wim Jonk weet als de beste dat zijn selectie bij FC Volendam nog niet op orde is. De trainer gaf na afloop van het duel met FC Groningen (2-2) dat hij vindt dat hij vooral in zijn verdediging momenteel niet veel opties heeft.

In het duel met Groningen stond de pas zestienjarige Billy van Duijl in de basis bij de Volendammers. Jonk erkent na afloop van het duel dat hij nog niet tevreden is met de defensieve smaken. "We zitten achterin aan de krappe kant. Er komen wel jongens terug, maar er is weinig tijd. Je hebt nu die versterkingen nodig, anders ga je spelers overbelasten."

Ondanks de krappe achterhoede heeft Jonk vertrouwen in een goed seizoen in de Eredivisie. "We gaan ze dit jaar nog meer zien. Dat hoort ook bij ons. Het is heel broos en jong, maar het zijn geweldige ervaringen voor dit soort spelers."

Over een week speelt Volendam in eigen huis het tweede duel van het seizoen. NEC Nijmegen komt op bezoek en er wordt om 12.15 afgetrapt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!