Veltman en co. stunten op Old Trafford: United onderuit bij debuut Ten Hag

07-08-2022 16:50

Erik ten Hag is heeft bij zijn debuut in de Premier League met Manchester United direct verloren. Brighton & Hove Albion was met 1-2 te sterk voor de Engelse grootmacht.

United startte dramatisch op Old Trafford. Al na een paar seconden ging Diogo Dalot in de fout, waardoor Brighton via Leandro Trossard al een kans kreeg om op voorsprong te komen. De aanvaller schoot de bal in het zijnet. Brighton maakte het spel en kwam uiteindelijk in de dertigste minuut verdiend op voorsprong via Pascal Gross, die de bal na een mooie aanval op een presenteerblaadje kreeg van Danny Welbeck. Acht minuten later zorgde diezelfde Gross ook voor de 0-2.

Na rust moest de ploeg van Ten Hag in de achtervolging om niet direct tegen een verlies aan te lopen. United was vaak in de aanval, kreeg grote kansen via Marcus Rashford, maar kreeg de bal maar niet in het net. Uiteindelijk maakte Alexis Mc Allister na een scrimmage een eigen doelpunt, waardoor United op jacht kon naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk niet meer, waardoor Ten Hag en co. het seizoen dramatisch zijn begonnen in de Premier League.