Twente in absolute slotfase langs NEC in Nijmegen, Steijn kent droomdebuut

07-08-2022 16:40 Laatste update: 16:55
5

FC Twente heeft in de absolute slotfase de overwinning bij NEC Nijmegen over de streep getrokken. In De Goffert werd het 0-1 voor de Tukkers.

In de eerste helft was het vooral kersvers NEC’er Oussama Tannane die het op zijn heupen had. De aanvaller eiste- in positieve zin- de aandacht op met een aantal geweldige acties. Tannane schoot vanaf de middellijn (!) rakelings langs het doel van Twente-keeper Lars Ünnerstal. Rond de vijftiende minuut leek de technicus met een mooie actie de assist voor de openingstreffer te geven, maar Iván Márquez kopte naast. Er vielen geen doelpunten voor rust.

Ook in de tweede helft leek het er lang op dat het op een doelpuntloos gelijkspel zou gaan uitlopen. Vlak voor tijd zorgde Ünnerstal ervoor dat NEC er niet met de winst vandoor ging. De Duitser voorkwam een treffer van Elayis Tavsan. In de absolute slotfase ging Twente er alsnog met de winst vandoor. Sem Steijn maakte de 0-1 in de negentigste minuut.

De ploeg van Ron Jans kent daardoor een goede start in de Eredivisie. Donderdag komen de Tukkers weer in actie. Dan speelt Twente in eigen huis de return tegen Cukaricki, waar ze afgelopen donderdag met 1-3 wonnen.