Veerkrachtig Feyenoord wint ruim bij Vitesse, debutanten van grote waarde

07-08-2022 16:10
1

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de Eredivisie met overtuigende cijfers gewonnen van Vitesse. In de Gelredome werd het 2-5, mede door een dubbelslag van Danilo.

Feyenoord kende een moeizame start in Arnhem. De Rotterdammers kwamen in de 19e minuut 1-0 achter door een treffer van Million Manhoef, die op aangeven van Maximilian Wittek de score kon openen. In de 31ste minuut kwam de ploeg van Arne Slot met een antwoord: Patrik Walemark maakte de 1-1 na een assist van Sebastian Szymanski. Vlak voor rust pakten de Rotterdammers ook de voorsprong.

Na rust moest Feyenoord al snel weer van vooraf aan beginnen. In de 56ste minuut kwam Vitesse namelijk langszij via Nikolai Frederiksen. De aanvaller scoorde op aangeven van Manhoef. Daarna herpakte de Rotterdammers zich. Ook Javairô Dilrosun kwam op het scoreformulier bij zijn debuut op aangeven van Quinten Timber. Een schitterende boogbal bracht Feyenoord weer op voorsprong in de 61ste minuut. Niet veel later maakte Danilo zijn tweede van de middag: 2-4. Drie minuten daarna maakte Lutsharel Geertruida aan alle twijfel een einde. Op aangeven van de ingevallen Jens Toornstra zette de rechtsback Feyenoord op 2-5.

De debutanten zijn dus gelijk van grote waarde bij Feyenoord. Szymanski en Timber gaven hun eerste assist. Danilo en Dilrosun maakten hun eerste doelpunt voor de Rotterdammers.