Siem de Jong verliest met De Graafschap op bezoek bij PEC Zwolle

07-08-2022 14:39

PEC Zwolle heeft de eerste kraker van de Keuken Kampioen Divisie naar zich toegetrokken. Mede door twee assists van Bart van Hintum wonnen de Blauwvingers met 2-1 van de club uit Doetinchem.

Alexander Büttner viel al snel uit bij De Graafschap met een blessure. De tweede tegenvaller volgde snel voor de bezoekers: Thomas van den Belt kopte een hoekschop van Van Hintum prima binnen. In de tweede helft kreeg Charli Landu twee levensgrote kansen om de score te verdubbelen, maar liet dat na. Charlison Benschop tekende uiteindelijk voor de gelijkmaker, maar enkele minuten later kopte Apostolo Vellios van dichtbij binnen.

Na de laatste onderzoeken van vanochtend, heeft het medische team met de beste experts van het land aangegeven dat de conditie van de speler stabiel is, en dat hij buiten gevaar is. Hoewel hij nog bewusteloos is, lieten de artsen ons weten dat hij geen bloedingen in de hersenen heeft gehad en dat hij niet in coma ligt

Siem de Jong werd in de slotfase als breekijzer gebracht voor De Graafschap, maar wist uiteindelijk geen vuist meer te maken. Daardoor win PEC de eerste wedstrijd en deelt het ook de eerste tik aan De Graafschap uit in de strijd om promotie.