Volendam knokt zich terug in eredivisierentree en neemt punt mee uit Groningen

07-08-2022 14:11

FC Groningen en FC Volendam hebben zondagmiddag een interessant duel op de mat gelegd in de EredivisieHet Andere Oranje kwam snel op achterstand, maar rechtte de rug en neemt knap een punt mee uit Groningen.

Volendam begon het eerste eredivisieduel in negen jaar tijd op de slechtst mogelijke manier: na 95 seconden vond Groningen al het net na een fout van aanwinst Carel Eiting. Cyril Ngonge maakte gretig gebruik van de fout en zette de 1-0 op het scorebord. Volendam kwam na de openingsfase beter in de wedstrijd, maar zag ook dat Groningen-keeper Michael Verrips een puike wedstrijd speelde en Het Andere Oranje meer dan eens van score hield, waarvan één keer met een prachtige duik.

Groningen begon steeds zwakker te verdedigen en de gelijkmaker hing in de lucht, maar het was de thuisploeg die de score verdubbelde. Een goede actie aan de rechterkant werd op waarde geschat door Jorgen Strand Larsen, waardoor een resultaat ver weg leek voor de Volendammers. Vier minuten later wist Daryl van Mieghem echter voor de aansluitingstreffer te scoren. De ploegen gingen rusten met een 2-1 voorsprong voor Groningen.

Na rust begon Volendam aan te dringen en kreeg Van Mieghem een grote kans om voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn inzet werd twee keer gekraakt door de verdediging. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker wél: een kopbal van Benaissa Benamar werd van de lijn gehaald, maar het horloge van scheidsrechter Joey Kooij oordeelde dat de bal volledig de lijn had gepasseerd.

In de blessuretijd werd het aan beide kanten nog spannend. Groningen kreeg een vrije trap die goed werd gepakt door Filip Stankovic, terwijl Volendam een grote kans niet goed uitspeelde aan de andere kant. Na 97 minuten besloot Kooij af te fluiten en heeft Volendam het eerste punt van het seizoen binnen.