Nieuws

Jong Oranje heeft nieuwe leider: 'Ik doe het op mijn manier, ben geen schreeuwer'

Jong Oranje heeft nieuwe leider: 'Ik doe het op mijn manier, ben geen schreeuwer'

15-11-2021 09:39

Joshua Zirkzee ontpopt zich onder bondscoach Erwin van de Looi tot één van de leiders van Jong Oranje. De aanvalsleider van RSC Anderlecht droeg tegen Bulgarije O21 de aanvoerdersband, al vult hij de rol van captain 'op zijn manier' in.

Van de Looi wees Zirkzee voor de EK-kwalificatiecyclus begon in september aan als een van de nieuwe leiders van Jong Oranje. "Ik speel nu meer bij mijn club en soms merk je niet welke invloed je hebt", vertelt de Bayern München-huurling in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik doe het op mijn manier. Ik ben geen schreeuwer en zal dat ook nooit worden. Ik hou een oogje in het zeil en daar waar nodig ben ik er met een actie of een praatje."

In clubverband gaat het voor Zirkzee met pieken en dalen in België, al heeft hij een doorbraak bij Bayern nog niet uit zijn hoofd gezet. "De vlam om daar door te breken, brandt zeker nog", licht de hardwerkende jeugdinternational toe. "Dat is mijn doel geweest sinds ik daar aankwam. Ik merk dat ze nu een ander oogje op me houden dan toen ik in Italië speelde. Ik heb mogen proeven van het eerste elftal. En ik weet dat als ik er alles aan doe, daar nog meer van te proeven valt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!