Nieuws

'Schreuder heeft een kans gemist en had Tadic moeten wisselen als boodschap'

'Schreuder heeft een kans gemist en had Tadic moeten wisselen als boodschap'

7 augustus - 12:48 Laatste update: 12:50
0

Ajax wurmde zich zaterdag langs Fortuna Sittard, maar deed dat zeker niet met het mooiste spel. Oud-voetballer en analist Marciano Vink vond vooral Dusan Tadic door de mand vallen en stelt dat Alfred Schreuder een kans heeft gemist door de Serviër, die als spits begon, niet te wisselen. 

Ajax stond bij rust nog met 1-0 achter en draaide de wedstrijd na het inbrengen van Davy Klaassen en Brian Brobbey om. De kracht en het doorjagen van Brobbey gaf uiteindelijk de doorslag: de Amsterdammers wonnen in Sittard met 2-3. "Ik vind met name gisteren dat hij een uitgelezen mogelijkheid heeft nagelaten om aan de hele groep te laten zien dat hij een acceptabele prestatie verwacht van iedereen", zegt Vink over Schreuder bij ESPN

"Dušan Tadić op de spitspositie had je ook één-op-één kunnen wisselen en dan laat je aan de hele groep zien dat je ongeacht wie je bent, dat je een acceptabele prestatie verwacht. Die kans heeft hij laten liggen", stelt Vink. Ajax treft in de volgende speelronde FC Groningen in de Johan Cruijff ArenA en zal een betere prestatie moeten neerzetten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie