Nieuws

Plan om competitie stil te leggen geïnventariseerd: 'We onderzoeken nu de opties'

Plan om competitie stil te leggen geïnventariseerd: 'We onderzoeken nu de opties'

15-11-2021 09:28

Jan Bluyssen, manager competitiezaken, stelt dat er nog geen besluit is genomen of de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stil komen te liggen. De KNVB bevindt zich in de oriënterende fase en onderzoekt de opties.

Tijdens speelronde dertien, veertien en vijftien zit er in het Nederlandse betaald voetbal geen publiek op de tribunes. Om financiële schade zoveel mogelijk te voorkomen, pleiten de clubs voor een competitiestop, totdat supporters weer welkom zijn. "De KNVB faciliteert de competitie voor de clubs. We onderzoeken nu alleen alle opties", erkent Bluyssen in gesprek met De Telegraaf.

"Het uitstellen van de competities is een optie, maar hier is inhoudelijk nog niet over gesproken", nuanceert hij de zaak. "Wij zijn nu alleen aan het inventariseren bij clubs, televisiemaatschappijen, overheden en supporters om vervolgens pas de inhoudelijke discussie te voeren."

De komende week zal moeten blijken of het daadwerkelijk tot een 'vervroegde winterstop' komt in het betaald voetbal. "De uiteindelijke beslissing ligt bij het bestuur betaald voetbal, maar dat neemt het besluit natuurlijk alleen als alle informatie van alle kanten binnen is en alle voorkeuren duidelijk zijn", sluit Bluyssen af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!