Transfernieuws

Zaakwaarnemer bevestigt: afkoopclausule Sangaré dit seizoen van de baan bij PSV

Zaakwaarnemer bevestigt: afkoopclausule Sangaré dit seizoen van de baan bij PSV

07-08-2022 11:35 Laatste update: 11:38

De afkoopclausule van Ibrahim Sangaré is met de contractverlenging bij PSV tijdelijk gedeactiveerd. Jean Musampa, de zaakwaarnemer van de middenvelder, gaf zondag meer duidelijkheid over de situatie wat betreft de afkoopclausule van 37 miljoen euro. 

In Goedemorgen Eredivisie laat Musampa even zijn gezicht zien om het over de contractverlenging te hebben. PSV verlengde zondag het contract van Sangaré tot 2027 en daarbij wordt de afkoopclausule tijdelijk bevroren. "Dat is tot de window, ja. Daarna treedt hij wel weer in werking", erkent Musampa. "Niet in de winterstop."

Het houdt in dat PSV zonder afkoopclausule de hoofdprijs kan vragen voor Sangaré. Ook betekent het dat de Ivoriaan naar alle waarschijnlijkheid nergens heengaat in het komende seizoen. "PSV heeft er alles aan gedaan hem te behouden. Ze willen echt voor het kampioenschap spelen en de Champions League halen. Voor ons is het ook goed, want PSV betaalt hetzelfde als de geïnteresseerde Engelse clubs."

"Vandaar dat we ervoor hebben gekozen dat het PSV wordt voor het komende seizoen", vervolgt Musampa. "Daarna proberen we de stap naar een topclub te maken, als dat niet lukt gaan we naar de normale teams", besluit de zaakwaarnemer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!