Nieuws

Schreuder zag sterke invalbeurt Brobbey: 'Maar hele wedstrijd is nog te vroeg'

Schreuder zag sterke invalbeurt Brobbey: 'Maar hele wedstrijd is nog te vroeg'

07-08-2022 10:15

Alfred Schreuder won zaterdagavond met de hakken over de sloot van Fortuna Sittard en had daar Brian Brobbey voor nodig. De spits kwam in de tweede helft binnen de lijnen en maakte samen met Davy Klaassen het verschil, maar de sterke spits is volgens de trainer nog niet fit genoeg om vanaf de aftrap te starten. 

Op het persmoment na het duel blikt Schreuder terug op de nipte overwinning en de bijdrage van Brobbey. "Een hele wedstrijd komt nog te vroeg voor hem", stelt de trainer, opgetekend door Voetbal International. "Maar 45 minuten gaat prima. Als je hem laat starten, zou hij het zestig minuten kunnen volhouden. Hij traint hard, hij doet goed zijn best weet wat er gevraagd wordt als spits. Dat zie je ook, er is een goede klik met de spelers om hem heen, ze zoeken hem veel. Dat is belangrijk."

Brobbey wist zelf te scoren en trok het duel met zijn fysieke spel naar zich toe. De spits wil meer spelen, maar begrijpt de afweging die Schreuder moet maken. "Ik moet hard trainen en dan maakt de trainer de keuzes. Natuurlijk is het lastig om op de bank te zitten. Je wil natuurlijk spelen, maar in de wedstrijden en ook op de trainingen moet je het laten zien", stelde de "nieuwe" aanwinst van Ajax tegenover de NOS

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!