Nieuws

Gakpo: 'Als we Champions League halen, dan is het aannemelijk dat ik blijf'

Gakpo: 'Als we Champions League halen, dan is het aannemelijk dat ik blijf'

07-08-2022 08:55 Laatste update: 10:08

Cody Gakpo was met twee doelpunten weer de grote man bij PSV. De stijgende lijn van afgelopen seizoen zette hij direct voort in het duel tegen FC Emmen. Toen trainer Ruud van Nistelrooij hem naar de kant haalde scandeerde het stadion wat iedere PSV-fan hoopt: 'Cody moet blijven.'

Tijdens het afgelopen seizoen kwam de geruchtenmolen al op gang en leek het onmogelijk dat Gakpo ook dit seizoen te bewonderen zou zijn in Eindhoven. Al langere tijd wordt de aanvaller in verband gebracht met een vertrek naar de Premier League. Met name Arsenal is al enige tijd in de race om zijn handtekening. De vleugelaanvaller zelf weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Wie weet hoe het gaat lopen. We moeten kijken hoe het zich gaat ontwikkelen rondom een eventuele transfer," aldus Gakpo bij ESPN. De Nederlander biedt de fans wel enige hoop dat hij blijft. "Als we Champions League halen, dan is het aannemelijk dat ik blijf."

Komende dinsdag staat de return van de Champions League kraker met AS Monaco op de planning. Gakpo benadrukte het belang van de wedstrijd. "Dit is een heel belangrijke wedstrijd. We moeten als PSV proberen Champions League te halen." Na zijn tweede goal werd de publiekslieveling van de Eindhovenaren gewisseld. "Ik had graag mijn derde gemaakt, maar ik snap het wel. We hebben alle krachten nodig."

Komende dinsdag neemt PSV het op tegen AS Monaco in de return van de derde voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd in het Stade Louis II eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor nog alles mogelijk is. Om 20.30 uur vindt de aftrap van de wedstrijd in het Philips Stadion plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!