PSV legt Emmen in eigen huis over de knie en kan toeleven naar duel met Monaco

06-08-2022 21:49

PSV heeft zaterdagavond weinig moeite gekend in het thuisduel met FC Emmen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kwam nog voor rust op een 3-0 voorsprong en speelde de wedstrijd in het tweede bedrijf met een minimale krachtsinspanning uit met een 4-1 overwinning. Voor PSV is het een goede generale voor het belangrijke duel met AS Monaco, dat dinsdag plaatsvindt.

In de openingsfase was het Emmen dat brutaal voor de eerste kans zorgde, maar PSV had weinig tijd nodig om de score te openen. Na ruim een kwartier spelen werd Johan Bakayoko vrijgespeeld en faalde hij niet van dichtbij. Emmen kon het tempo van de thuisploeg niet bijbenen en zorgde na een klein half uur voor het moment van de avond: Maikel Kieftenbeld schoot knullig in eigen doel toen hij de bal van de lijn wilde schieten en zorgde misschien nu al voor hét eigen doelpunt van het seizoen.

Na de 2-0 was de wedstrijd al gespeeld, maar kon Cody Gakpo het niet laten om nog voor rust voor de 3-0 te tekenen. Na de eerste helft ging het spelbeeld op dezelfde voet verder en ontsnapte Gakpo na tien minuten aan de verdediging van Emmen. De linksbuiten bleef koel en tekende voor zijn tweede treffer van de avond. PSV nam het gas van het pedaal en wisselde enkele spelers met het oog op de wedstrijd van dinsdag.

Na ruim een uur kwam Emmen, mede door het rustige spel van PSV, beter in de wedstrijd en viel een eretreffer voor de bezoekers. De PSV-verdediging lette niet goed op en daar maakte Romeny gebruik van. Ook doelman Walter Benítez werd nog getest, maar de doelman reageerde knap op een goed geplaatst schot. Luuk de Jong kreeg nog enkele kansen in de slotfase, maar de nieuwe aanwinst van PSV wist het net niet te vinden. In de slotfase maakte Savinho nog zijn debuut voor de Eindhovenaren. De Braziliaan verving De Jong.

Na de simpele overwinning kan PSV drie dagen opladen voor een zeer belangrijk duel: de club ontvangt AS Monaco in Eindhoven en moet zien te winnen na het 1-1 gelijke spel in Frankrijk. PSV kan ruim vijf miljoen euro bijschrijven als het tweeluik winnend wordt afgesloten.