Transfernieuws

'Feyenoord gaat zich opnieuw bij Sparta Praag melden na vertrek van Senesi'

'Feyenoord gaat zich opnieuw bij Sparta Praag melden na vertrek van Senesi'

06-08-2022 21:14

Feyenoord gaat voorsorteren op het vertrek van Marcos Senesi en wil zo snel mogelijk weer aan de onderhandelingstafel met Sparta Praag voor de diensten van Dávid Hancko. Senesi staat op het punt naar AFC Bournemouth te vertrekken en de Rotterdammers zien in Hancko de beoogde opvolger. 

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908. Feyenoord onderhandelde al eerder met Sparta Praag, waar oud-Ajacied Tomas Rosicky tegenwoordig als sportief directeur fungeert, over de centrale verdediger. Destijds zat de Tsjechische club hoog in de boom, mede omdat de club zich wilde kwalificeren voor de Conference League. Inmiddels is de club uitgeschakeld in Europa en zijn de eisen wat minder hoog. 

Feyenoord wil naar verluidt een kwart van de opbrengst van Senesi investeren in een opvolger. Gezien de Argentijn vijftien miljoen euro moet opleveren, hebben de Rotterdammers ongeveer vier miljoen euro om mee te onderhandelen. Het is de verwachting dat Senesi een vierjarig contract gaat tekenen bij Bournemouth en dat het nieuws de komende dagen wordt bekendgemaakt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!