Nieuws

Ultee ziet verbeteringen ondanks nederlaag: 'Eerst verloren we met 5-0 van Ajax'

Ultee ziet verbeteringen ondanks nederlaag: 'Eerst verloren we met 5-0 van Ajax'

06-08-2022 19:54 Laatste update: 20:02

Sjors Ultee liep zaterdag tegen een nipte nederlaag aan tegen landskampioen Ajax. De trainer van Fortuna Sittard zag zijn ploeg op voorsprong komen en de eerste helft werd er goed verdedigd, maar uiteindelijk viel de muur in Sittard. Desondanks kijkt Ultee met een tevreden blik terug. 

In gesprek met ESPN analyseert Ultee het duel. Fortuna speelde stabiel en kwam volwassen voor de dag. "Dat is het grootste verschil met de vorige jaren. Toen verloren we altijd met een kansloze 5-0 of 5-1 van Ajax", steekt de trainer van wal. "Het verschil is heel groot met vandaag, terwijl je de eerste wedstrijd van het seizoen speelt. Of ik trots ben? Ja, zeker. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar elk punt zou een bonuspunt zijn in deze wedstrijd."

Burak Yilmaz mocht het laatste halfuur meedoen tegen de Amsterdammers. Aanvankelijk stelde Ultee dat de Turk maximaal vijftien minuten zou meespelen. "We wisten zelf al wel dat dit kon, maar soms moet je naar buiten toe niet alles vertellen wat er kan gebeuren. Volgens mij zaten ze er wel op te wachten in het stadion."

De vedette stelde niet teleur en schoot fantastisch raak, waardoor het nog spannend werd in Sittard. "Het is een geweldige speler die geweldig veel ervaring met zich mee brengt. We krijgen er veel vragen over, maar het is vooral een hele leuke jongen in de groep. Met zijn goal laat hij natuurlijk wel zien hoeveel kwaliteit hij nog heeft", besluit Ultee. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!