Nieuws

Seuntjens baalt van nipte nederlaag tegen Ajax: 'Heb er nu wel meer vertrouwen in'

Seuntjens baalt van nipte nederlaag tegen Ajax: 'Heb er nu wel meer vertrouwen in'

06-08-2022 18:49

Mats Seuntjens baalt ervan dat Fortuna Sittard geen gelijkspel wist te halen uit het duel met Ajax. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong, maar de druk van de Amsterdammers werd in de tweede helft te veel, mede door het inbrengen van Brian Brobbey en Davy Klaassen. 

In gesprek met ESPN blikt Seuntjens terug op de eerste speelronde van de club uit Sittard. In de eerste helft wist Fortuna de Amsterdamse storm nog tegen te houden."Maar in de tweede helft kwam Brobbey in de spits erbij met Tadic als aanspeelpunt", zegt Seuntjens tegenover ESPN. "Met een loper als Klaassen die daar timing en gevoel voor heeft... we zeiden in de rust al dat we laag verdedigden, maar het ging nog goed. Als er nog twee van die spelers bijkomen, wordt het voor ons te zwaar."

Burak Yilmaz speelde het laatste halfuur van het duel mee en bekroonde zijn debuut met een schitterende vrije trap. Seuntjens is niet meer de eerste keus voor het nemen van de vrije trappen, maar daar heeft de Nederlander geen moeite mee. "Hij heeft het vaker bewezen dan ik, dan is het logisch. Hij is een heell relaxte gozer, wil helpen, is hier nog om zijn ding te laten zien aan iedereen en dat zie je vandaag ook in hoe hij invalt. Een fijne, aardige gozer", concludeert Seuntjens. 

Tijdens de voorbereiding had Seuntjens nog twijfels of Fortuna ook dit seizoen degradatie kan ontlopen, maar de middenvelder tankt vertrouwen uit de nipte nederlaag tegen Ajax. "Ik moet zeggen dat ik tijdens de voorbereiding met momenten dacht: nou ik weet niet of de groep er klaar voor is, maar we hebben stappen gezet daarin. Daarom is het fijn dat je zo'n wedstrijd speelt. Mijn vertrouwen is wel gegroeid na deze wedstrijd", besluit de middenvelder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!