Breaking news

Liverpool verslikt zich in Fulham: scorende Nuñez kan puntverlies niet voorkomen

Liverpool verslikt zich in Fulham: scorende Nuñez kan puntverlies niet voorkomen

06-08-2022 15:25 Laatste update: 15:34

Liverpool is de Premier League niet gestart zoals het op voorhand had gehoopt. The Reds hebben zich verslikt in promovendus Fulham, dat een brutale indruk maakte. De Londenaren wisten de ploeg van Jürgen Klopp twee punten af te snoepen: 2-2.

Met topaankoop Darwin Nuñez op de bank begon Liverpool aan de wedstrijd. In de openingsfase maakte het een heel tamme indruk, terwijl Fulham zeer fris oogde. Het publiek op Craven Cottage kon een aantal keer opveren, maar telkens ontbrak het net aan secuurheid in de laatste fase voor de goal. Tegen de verhouding in leken The Reds op voorsprong te komen door Luis Diaz, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Tien minuten voor rust kwam Fulham dan verdiend op voorsprong. Niemand minder dan Aleksandar Mitrovic kopte een afgemeten voorzet van Kenny Tete tegen de touwen. Dat is niet gek, aangezien de Servische spits in het vorige seizoen een bizar aantal van 43 doelpunten in 44 wedstrijden in het Championship wist te maken. Vlak voor rust leek de ploeg van Klopp langszij te komen. Diaz, de gevaarlijkste man aan Liverpool-zijde, raakte de lat.

Na rust leek Liverpool nog altijd niet ontwaakt. Het was dan ook Fulham dat dicht bij een verdubbeling van de score was, maar het raakte de binnenkant van de paal. Iets na rust kwam Nuñez in de ploeg. De Uruguayaan zorgde gelijk voor extra vuur en kreeg drie mogelijkheden in vijf minuten tijd. Bij de tweede mogelijkheid was het direct raak: op aangeven van Mohamed Salah werkte hij op prachtige wijze de bal achter het standbeen tegen de touwen: 1-1.

Liverpool leek nu wakker, maar niet veel later kreeg Fulham de opgelegde mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Na ongeconcentreerd verdedigen van Virgil van Dijk werd de bal op de stip gelegd. De aanvoerder van Oranje vloerde een Fulham-speler in de zestien op een manier die we niet van hem gewend zijn. Mitrovic maakte geen fout.

 Liverpool kon weer van vooraf aan beginnen en rechtte de rug. Salah, de Premier League-topscorer van vorig seizoen, maakte van dichtbij de 2-2 op aangeven van Nuñez. In de slotseconden raakte Jordan Henderson nog de lat, maar uiteindelijk bleef het daarbij en stond de eindscore van 2-2 op het scorebord.

Het eerste puntverlies van Liverpool is dus al in speelronde één een feit. Pep Guardiola zal de wedstrijd met enig plezier hebben aangekeken. Manchester City kan morgen gelijk twee punten uitlopen op zijn concurrent. Het moet de lastige uitwedstrijd tegen West Ham United dan wel omzetten in drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s