Nieuws

Bakayoko gebruikt een opvallende manier om zijn spel te verbeteren

Bakayoko gebruikt een opvallende manier om zijn spel te verbeteren

06-08-2022 14:52 Laatste update: 14:58

Johan Bakayoko begon in de wedstrijd tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal voor het eerst in de basis, mede door de blessure van Noni Madueke. De Belg gebruikt een nog al opvallende methode om zijn spel te verbeteren.

In gesprek met de Belgische krant Het Nieuwsblad vertelt Bakayoko dat hij een voetbalagenda heeft en FIFA gebruikt om zichzelf te verbeteren. "Ken je het voetbalspelletje FIFA? Wel, een paar jaar geleden heb ik in een boekje een profiel voor mezelf opgesteld. Op elk onderdeel gaf ik mezelf een score op honderd. Dribbelen vond ik mijn sterkste punt: daarvoor gaf ik mezelf een 75 - ik moet realistisch blijven. Mijn rechtervoet en mijn kopspel waren mijn mindere punten: die score lag ergens tussen de 50 en de 60."

De aanvaller besteed elke dag extra aandacht aan een specifiek onderdeel. "In mijn agenda schrijf ik dus elke dag een puntje neer waarop ik die dag wil focussen tijdens de training. Morgen ga ik bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan mijn aannames."

Afgelopen seizoen werd Bakayoko nog talent van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Namens jong PSV was hij verantwoordelijk voor zeventien goals en twaalf assist. Dit seizoen heeft trainer Ruud van Nistelrooij hem overgeheveld van de jeugd naar de A-selectie. "Toen hij mijn trainer werd, ben ik meteen filmpjes gaan opzoeken. Hij weet bijvoorbeeld perfect hoe je je moet positioneren voor de goal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!