Nieuws

PSV-talent heeft metamorfose ondergaan: 'Ik was toen echt een luie speler'

PSV-talent heeft metamorfose ondergaan: 'Ik was toen echt een luie speler'

06-08-2022 11:44

Het gaat snel met de carrière van Ismael Saibari. De aanvallende middenvelder van PSV liet tegen Ajax en AS Monaco zien een meer dan uitstekende profvoetballer te zijn, maar dat was niet altijd zo. In de jeugd van Anderlecht is hij bijvoorbeeld weggestuurd, weet de NOS.

Saibari speelde tot 2017 in de jeugd bij Anderlecht, maar werd daar weggestuurd wegens gebrekkige discipline. "Ik ben toen wel aan mijzelf gaan twijfelen. Maar het heeft mij wel geholpen, want ik was toen een luie speler", aldus de middenvelder in de YouTube-serie In Den Oto Met Den Tricoo.

Die kant kent trainer Ruud van Nistelrooij niet van Saibari. "Ik herken dat niet, zoals ik hem vorig seizoen (bij Jong PSV, red.) heb leren kennen", stelt de nieuwe PSV-trainer op een persconferentie. "Ik hoor dat hij echt een gedaantewisseling heeft ondergaan."

In 2020 streek de middenvelder neer op de Herdgang, met één duidelijk doel: via de beloften in de hoofdmacht komen. "Binnen vorig seizoen heeft hij wel nog extreem grote stappen gemaakt bij Jong PSV. Daardoor zit Ismael nu op een bepaald niveau wat hij kan laten zien. Dat is niet zomaar een knop die je aan of uit zet, maar dat is dankzij een jaar lang knetterhard werken", meent Van Nistelrooij. 

Van zijn periode in de Keuken Kampioen Divisie profiteert Nederlander met Marokkaanse roots nog altijd. "Ik heb geleerd om tegen mannen te spelen in plaats van jongens. Ik heb daardoor veel meer ervaring gekregen. Je leert hier sneller dan het spelen tegen leeftijdsgenoten", aldus Saibari in juli tegen PSV TV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!