Nieuws

AD: Pasveer in plaats van Gorter onder de Ajax-lat in het duel met Fortuna

AD: Pasveer in plaats van Gorter onder de Ajax-lat in het duel met Fortuna

6 augustus - 09:55 Laatste update: 10:15
2

Remko Pasveer zal onder de lat beginnen in het uitduel van Ajax tegen Fortuna Sittard, zo denkt het Algemeen dagblad. De keeper zal de positie overnemen van Jay Gorter die de afgelopen week de nodige kritiek te verduren kreeg na zijn veelbesproken optreden in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

De status van nummer één van Ajax zou op deze manier van korte duur zijn voor Gorter. De doelman beleefde tegen PSV een wedstrijd om snel te vergeten. Ajax-trainer Alfred Schreuder verdedigde de oud-doelman van Go Ahead Eagles nog op de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard. "Hij heeft zich op de training prima laten zien. Dat is belangrijk," begon Schreuder. "Iedereen heeft gezien wat er gebeurd is, maar ook onze verdedigers gingen lang niet altijd vrijuit. Wij moeten dit soort dingen intern goed bespreken. Hier word je ook een grote jongen van. Daar moet hij tegen kunnen en uiteindelijk moet hij weerbaarder worden en keihard blijven knokken," besloot hij.

Ondanks de positieve woorden van zijn trainer, krijgt Gorter in Limburg niet de kans om zich te laten zien. Zijn plek onder de lat zal worden ingenomen door Remko Pasveer. De 37-jarige doelman is herstellende van een blessure, maar lijkt het duel met Fortuna te gaan halen. 

Bij Fortuna staat de spotlight op de Turkse aanwinst Burak Yilmaz. De vedette kwam over van OSC Lille en moet de Limburgers dit seizoen van de nodige doelpunten gaan voorzien. De Turkse spits is nog niet fit genoeg om te starten, maar trainer Sjors Ultee gaf al aan dat hij fit genoeg is om in te vallen. Het duel tussen Ajax en Fortuna start om 16.30. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie