Nieuws

UEFA grijpt in na Poetin-leuzen: Fenerbahçe krijgt meerdere sancties opgelegd

UEFA grijpt in na Poetin-leuzen: Fenerbahçe krijgt meerdere sancties opgelegd

06-08-2022 09:25 Laatste update: 09:33
1

De UEFA heeft Fenerbahçe een boete opgelegd van 50.000 euro voor de Poetin-leuzen tijdens het Champions League-duel tegen Dynamo Kiev. Daarnaast moet de Turkse club tijdens de eerstvoglende Europese wedstrijd een tribune met minstens 5000 supporters sluiten.

Fenerbahçe speelde op woensdag 27 juli tegen de Kiev in de tweede voorronde van de Champions league. Toen Vitaliy Buyalski in de 57e minuut de 0-1 scoorde, begonnen de Turkse fans de naam de Russisch bestuurder Vladimir Putin te zingen. De Turken wisten vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker te produceren. Toch kreeg het in de verlenging uiteindelijk de deksel op de neus: Oleksandr Karavaev maakte de 1-2 waardoor Dinamo doorging naar de volgende ronde.

Ondanks dat de wedstrijd in het voordeel van de Oekraïners eindigde, gaat de UEFA de Turken alsnog bestraffen. Op de site van het voetbalorgaan valt te lezen dat de Turken worden bestraft voor 'het gooien van objecten en voor het brengen van een aanstootgevende boodschap door provocerende, ongepaste gezangen.'

Fenerbahçe is nu veroordeeld tot de voorrondes voor de Europa League. In de eerste wedstrijd deed de oud-ploeg van onder meer Robin van Persie en Dirk Kuyt goede zaken. Het won met 3-0 van FC Slovacko Uherske. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!