Nieuws

Wijnaldum besprak transfer met twee oude bekenden: 'Ze vertelde geweldige dingen'

Wijnaldum besprak transfer met twee oude bekenden: 'Ze vertelde geweldige dingen'

06-08-2022 08:44 Laatste update: 09:48

Nadat de overstap van Paris Saint-Germain naar AS Roma officieel werd, sprak Georginio Wijnaldum voor het eerst voor de camera's van AS Roma over zijn transfer. De Nederlander is dolblij met zijn overstap naar de Italiaanse hoofdstad.

Wijnaldum beleefde een teleurstellend seizoen in Parijs nadat hij een jaar geleden overkwam uit Liverpool. Bij de club van Jurgen Klopp was de Nederlander een gewaardeerde kracht terwijl hij in Parijs vooral de bank warm hield. Nadat de 31-jarige middenvelder door trainer Christophe Galtier werd thuisgelaten tijdens het trainingskamp met de ploeg in Japan, leek een transfer onvermijdelijk. Wijnaldum sprak met oud teamgenoten Mohamed Salah en Kevin Strootman over een transfer naar Rome. "Ze vertelden geweldige dingen over de club, en vooral dat het een heel goede stap in mijn carrière zou zijn."

Wijnaldum sprak enthousiast over zijn overstap vanuit Frankrijk naar Italië. "De club heeft aangetoond me erg graag te willen hebben en ook de fans hebben me de afgelopen dagen via de sociale media warm ontvangen. Dat geeft een speler altijd veel vertrouwen. Ik ga 100 procent geven om samen met het team onze doelen te bereiken."

Wijnaldum doorloopt spoedig de medische keuring en kan mogelijk zondag zijn debuut maken in een uitverkocht Stadio Olimpico, waarin de Romeinen het opnemen tegen Shakhtar Donetsk. De voormalig speler van onder andere Feyenoord en PSV gaat in Rome spelen met rugnummer 25.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!