Schmidt laat Benfica wederom swingen: Portugezen winnen overtuigend van Arouca

05-08-2022 23:46
1

Roger Schmidt heeft de klinkende zege tegen FC Midtjylland (4-1) in de voorronde van de Champions League met Benfica een vervolg gegeven. De ploeg van de voormalig PSV-trainer won met 4-0 van Arouca.

In het Estádio Da Luz verscheen David Neres aan de aftrap. De Portugezen schoten uit de startblokken en de 1-0 was dan ook al snel een feit. Na acht minuten was het Gilberto die raak knikte na een goede voorzet van Alejandro Grimaldo. Net voor rust kwam daar nog een extra doelpunt bij. Rafa Silva liet de ploeg van Schmidt voor de tweede keer juichen.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Arouca een rode kaart. Quaresma – niet te verwarren met Ricardo Quaresma – mocht gaan douchen, waardoor het duel meteen beslist was. Een paar minuten later, nog steeds in het eerste bedrijf, werd het zelfs 3-0 door de van River Plate overgekomen Enzo Fernández.

Na rust liet Benfica de touwtjes wat vieren, en kwam er uiteindelijk ook nog een slotakkoord. Silva mocht in de 86e minuut aantekenen voor zijn tweede treffer. Neres kwam 72 minuten in actie.