Arsenal wint in Londense derby tegen Palace en mag zich even koploper noemen

05-08-2022 23:17

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de openingswedstrijd van de Premier League. The Gunners wonnen met 0-2 in de Londense derby tegen Crystal Palace.

Na een goede voorbereiding met onder meer overwinningen op Chelsea (4-0) en Sevilla (6-0) stond nu het Palace van Arsenal-legende Patrick Viera voor de deur. Na twintig minuten spelen kwam de uit spelende club op voorsprong. Na een corner werd de bal keurig ingebracht door City-aanwinst Oleksandr Zinchenko waarna Gabriel Martinelli van dicht bij met het hoofd scoorde.

Na rust had Arsenal ook het betere van het spel en kwam het op een kans van Eberechi Eze na niet echt in de problemen. In de slotfase werd het duel in het voordeel van The Gunners beslist. Bukayo Saka kwam door aan de rechterkant en leverde een puntgave voorzet af, die door Marc Guéhi in eigen doel werd gewerkt.

De ploeg van Mikel Arteta mag door de overwinning logischerwijs even genieten van de eerste plek op de ranglijst van de Premier League. De Arsenal-fans beleefde een mooie avond, en het “Wij staan bovenaan”, klonk uit het uitvak.