Wedstrijdverslag

Heerenveen en Sparta scoren niet in bloedeloze openingswedstrijd van de Eredivisie

Heerenveen en Sparta scoren niet in bloedeloze openingswedstrijd van de Eredivisie

05-08-2022 22:50

SC Heerenveen en Sparta hebben teleurgesteld in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen. De ploegen deelde de punten en wisten niet te imponeren in het Abe Lenstra Stadion. Het duel eindigde in een bloedeloze 0-0.

Voor rust werden er nauwelijks tot geen kansen gecreëerd, waarbij Sparta ligt de overhand had. Toch werd de beste kans genoteerd voor de Freizen. Mats Köhlert nam na veertig minuten het doel van nieuweling Nick Olij onder vuur. Het schot troef geen doel en dus stond bij rust de 0-0 op het scorebord.

Na de thee gingen de ploegen vrolijk verder met waar ze mee waren geëindigd. Op het uur kwam er dan toch een kans voor Heerenveen. Sydney van Hooijdonk, die dit seizoen opnieuw wordt gehuurd van Bologna, stuitte wederom op Olij. De Rotterdammers drongen in de slotfase van het duel nog aan op de overwinning, maar op een speldenprikje van Vito van Crooij na werd het niet dusdanig gevaarlijk dat er nog drie punten mee naar huis konden worden genomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!