Horrordebuut voor Kuyt: Heracles walst met 4-0 over ADO Den Haag heen

05-08-2022 22:15

Dirk Kuyt zal zijn debuut als hoofdtrainer toch anders hebben voorgesteld. ADO Den Haag ging met 4-0 onderuit bij Eredivisiedegradant Heracles Almelo. De eindstand werd met de rust al bereikt.

Kuyt moest toekijken hoe de Almeloërs langs zijn elftal wervelde. Via Marko Veijinovic kwam de ploeg uit Overijssel al snel op 1-0. Niet veel later was het weer raak in het Erve Avesito: Samuel Armenteros verdubbelde de score eerst en maakte er daarna zelfs nog 3-0 van. Op slag van rust kwam Heracles zelfs ook nog op en 4-0 voorsprong.

Dat gaf de meegereisde ADO-fans reden tot het inluiden van spreekkorren. “Schaam je kapot”, klonk het vanuit het uitvak. In de tweede helft kwam de Residentieclub net wat anders uit de kleedkamer, maar mag het nog van geluk spreken dat de score niet verder uitliep. ADO-doelman Hugo Wentges pakte nog een penalty van Armenteros, die daardoor een hattrick aan zijn neus voorbij zag gaan.

Voor Heracles is dit het begin waar je als Keuken Kampioen Divisie-debutant op hoopt. Trainer John Lammers lijkt de zaken goed voor elkaar te hebben aan het begin van het nieuwe seizoen.