'Nederlandloos' Bayern trapt het seizoen af met overtuigende zege op Frankfurt

05-08-2022 22:30 Laatste update: 22:37

Bayern München heeft voetballes gegeven aan Eintracht Frankfurt. De club uit Zuid-Duitsland stond bij rust al met 0-5 tegen de titelhouder van de Europa League. Uiteindelijk werd het 1-6 in Frankfurt, zonder Nederlandse inbreng.

Waar Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Noussair Mazraoui op de bank begonnen, schoot Bayern uit de startblokken. Joshua Kimmich was de maker van het openingsdoelpunt. De Duitser schoot op prachtige wijze een vrije trap raak, waar Kevin Trapp geen antwoord op had. Even later werd de score verdubbeld: Benjamin Pavard poeierde de bal in de linkerhoek.

Der Rekordmeister bleek nog niet uitgeraasd en dat gold ook voor Sadio Mané. De voormalig aanvaller van Liverpool wist zijn eerste doelpunt in de Bundesliga te maken, waardoor de 3-0 op het scorebord verscheen. Niet veel later werd het zelfs 0-4 en 0-5, nog voor de rust werd bereikt. De doelpuntenmakers van dien waren Jamal Musiala en Serge Gnabry

De strijd was met de rust al gestreden en in de tweede helft mochten Gravenberch, De Ligt en Mazraoui binnen de lijnen komen. Een klein smetje op de overwinning van Bayern was de 1-5. Manuel Neuer deed waar hij om bekend staat: ver uit zijn doel verdedigen. De ervaren doelman verloor echter de controle over de bal waardoor Randal Kolo Muani de eer kon redden voor Frankfurt. Het slotakkoord kwam op naam van Leroy Sané, die de eindstand van 1-6 op het scorebord zette.