Nieuws

'Concurrentie op het middenveld en aanval bij Ajax momenteel moordend'

'Concurrentie op het middenveld en aanval bij Ajax momenteel moordend'

5 augustus - 20:29 Laatste update: 22:07
0

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft een fitte selectie ter beschikking in het uitduel tegen Fortuna Sittard. De selectie is op sommige plekken zo breed dat de concurrentie bij Ajax dit jaar 'moordend' is, aldus de conclusie van de Amsterdammers.

Schreuder staat voor een moeilijke keuze bij zijn puzzel voor het middenveld en de aanval. Dat er veel mogelijkheden zijn ziet Schreuder zelf ook. "Dat zie je ook als de wissels erin komen. Dan zie je dat er een andere energie en dynamiek ontstaat", aldus de oefenmeester. 

Ook met de komst van aanvaller Lorenzo Lucca wacht de trainer een lastige opgave om zijn keus te maken. "Het is een jonge speler. Dat is heel interessant. Daarom ook de huur met de koopoptie. Hij is groot en kopsterk. Je kan hem de laatste twintig minuten brengen, maar het is ook de bedoeling dat hij gaat voetballen. Het is niet iemand die we alleen op het laatste moment gaan brengen", aldus de trainer over zijn nieuwste aanwinst.

Afgelopen week bracht de nieuwe trainer van Ajax Mohammed Kudus in waarna hij scoorde en de spanning terugbracht in de wedstrijd tegen PSV. "Ik heb ook aan de groep verteld dat we soms ook eerder zullen wisselen. Je ziet ook dat die jongens zichzelf willen laten zien. We hebben voorin en achterin heel veel kwaliteit. Ook achterin heb ik in de Johan Cruijff Schaal goede dingen gezien, maar het mag duidelijk zijn dat we niet zo makkelijk goals tegen mogen krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie