Nieuws

Nederlanders beginnen op de bank bij eerste competitieduel Bayern München

Nederlanders beginnen op de bank bij eerste competitieduel Bayern München

05-08-2022 19:52

Op de bank vanavond bij Bayern München zal Nederlanderse taal de boventoon voeren. Alle Nederlanders beginnen namelijk op de bank bij Bayern München. Zelfs miljoenenaankoop Matthijs de ligt start niet in de basis.

Bayern begint met Lucas Hernández en Dayot Upamecano centraal in de defensie waardoor er geen plek is voor De Ligt. Hoewel Ryan Gravenberch in de voorbereiding nog vol lof over zich heen kreeg begint toch Marcel Sabitzer centraal op het middenveld. Daarnaast kiest trainer Julian Nagelsman er voor om Benjamin Pavard te laten starten en voormalig Ajacied Noussair Mazraoui op de bank te laten. De rol van Joshua Zirkzee lijkt al langere tijd uitgespeeld bij de club uit München, hij mag nog steeds op zoek naar een andere club. Bij Eintracht Frankfurt verschijnt voormalig PSV’er Mario Götze wel aan de aftrap. In het duel tegen 1.FC Magdeburg kreeg de Duitser nog een publiekswissel na zijn uitmuntende optreden. Ondanks de nadrukkelijke belangstelling van Juventus begint ook Filip Kostic aan de wedstrijd.

Het duel in het Deutsche Bank Park tussen Frankfurt en regerend kampioen Bayern München begint om 20:30 uur. In de strijd om de Duitse Supercup versloeg Bayern eerder nog RB Leipzig. De eerste echte krachtmeting van het seizoen eindigde in 3-5.De afgelopen tien jaar werd de club uit Beieren kampioen van Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!