Nieuws

'Samenwerking in de maak: Ajax en Pachuca gaan cros continentaal verband aan'

'Samenwerking in de maak: Ajax en Pachuca gaan cros continentaal verband aan'

5 augustus - 19:30 Laatste update: 22:13
0

Ajax gaat een samenwerking aan met CF Pachuca, zo melden de Amsterdammers. De clubs gaan samenwerken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. In de toekomst kan dit betekenen dat Mexicaanse talenten richting Amsterdam vertrekken.

Ajax gaat Pachuca onder andere helpen in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding. Zo zal Ajax invloed gaan hebben op de ontwikkeling van jeugdspelers bij de club uit Mexico. 'Pachuca staat – net als Ajax – bekend om het opleiden van talenten. De club heeft een van de grootste jeugdopleidingen van Mexico en levert daardoor veel spelers af voor de nationale jeugdelftallen,' zo meldt de club op de eigen clubkanalen.

Armando Martinez, President van CF Pachuca, is verheugd met de samenwerking tussen de clubs "Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa."

In de toekomst zal de samenwerking ook betekenen dar een vriendschappelijke duels gaan plaatsvinden tussen beide teams. Eerder vertrokken onder andere Erick Gutiérrez en Hirving Lozano en Dario Cvitanich al van Pachuca naar de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie