Nieuws

Opstellingen Heerenveen en Sparta bekend in aanloop naar eredivisie start

Opstellingen Heerenveen en Sparta bekend in aanloop naar eredivisie start

05-08-2022 19:14 Laatste update: 20:07

De eerste opstellingen van het nieuwe Eredivisie seizoen zijn bekend. Heerenveen begint in de verwachte opstelling. Bij Sparta ontbreekt Adil Auassar, hij is thuis ziek achter gebleven.

Het nieuwe Eredivisie seizoen staat op het punt van beginnen. Bij Heerenveen begint aanwinst Sydney van Hooijdonk in de basis met Amin Sarr aan zijn zij. Afgelopen seizoen groeide beide uit tot publiekslievelingen waarna Van Hooijdonk na zijn huurtransfer voor nog een jaar word gehuurd.

Bij Sparta begint aanwinst Jonathan de Guzman ook direct in de basis. Na jaren van afwezigheid is De Guzman weer terug in de eredivisie. Verder debuteren Nick Olij, Mike Eerdhuijzen, Jason Lokilo en Tobias Lauritsen voor de Rotterdammers.

De aftrap van duel in het Abe Lenstra Stadion is om 20:00 uur. In december speelde beide teams hier voor het laatst en werd het een 0-0 gelijkspel. De Friezen eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot en Sparta ontsprong net de dans om degradatie. Beide clubs zullen dit seizoen hopen op een betere klassering.  

De opstellingen:
Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Van Beek, Bochniewicz, Kaib; Haye, Köhlert, Tahiri; Sarr, Van Hooijdonk.

Sparta: Olij; Abels, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; De Guzman, Namli, Verschueren; Lokilo, Lauritsen, Van Crooij

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!