Nieuws

'Barcelona weer niet in staat alle spelers in te schrijven na nieuwe tegenslag'

'Barcelona weer niet in staat alle spelers in te schrijven na nieuwe tegenslag'

5 augustus - 18:48 Laatste update: 18:52
0

weer een tegenslag voor FC Barcelona omtrent de Financial Fair Play regels. De Catalanen zouden volgens Sport nog steeds niet alle speler in kunnen schrijven voor het nieuwe seizoen. Het competitiebestuur van La Liga zou niet akkoord zijn gegaan met de gepresenteerde financiële cijfers van de club van onder andere Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Barcelona hoopte met de verkoop van 25 procent van Barca Studios een oplossing te vinden van de financiële problemen. De deal, die maandag werd afgerond, heeft een waarde van ongeveer 100 miljoen euro. Eerder werden ook al tien procent van de tv-rechten verkocht (207,5 miljoen euro) en daarna nog eens vijftien (400 miljoen euro). La Liga is echter van mening dat dit nog steeds te weinig geld is waardoor naar alle waarschijnlijkheid een zevental spelers niet geregisterd zal kunnen worden.

Een vierde kapitaalinjectie zal waarschijnlijk volgens als de club besluit om nog eens 24,5 procent van Barca Studios te verkopen. Hierdoor zal de club nog steeds een merendeel van het belang behouden maar genoeg geld hebben om de volledige selectie in te kunnen schrijven. Voorzitter Joan Laporta gaf maandag al aan dat hij verwacht dat alle spelers geregistreerd kunnen worden. "Er is nu veel optimisme en vertrouwen dat we iedereen geregistreerd krijgen. De club heeft veel in het werk gesteld om te voorkomen dat de regels ons hinderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie