Nieuws

Botman staat voor Newcastle-debuut: 'Volgens mij is hij klaar om direct te spelen'

Botman staat voor Newcastle-debuut: 'Volgens mij is hij klaar om direct te spelen'

05-08-2022 16:45 Laatste update: 17:05

Sven Botman zal naar alle waarschijnlijkheid zaterdag zijn debuut maken voor Newcastle United tegen promovendus Nottingham Forest. Trainer Eddie Howe kwam in aanloop naar de wedstrijd superlatieven te kort over de Nederlander.

Botman kwam voor 37 miljoen over van OSC Lille deze zomer. Trainer Eddie Howe was op de persconferentie voorafgaand op het duel vol lof over de verdediger. "Ik heb hem tijdens de voorbereidingsperiode natuurlijk van dichtbij gezien en ik heb kunnen zien hoeveel talent hij heeft," begon Howe. "Ik denk dat Botman alles is waar we op hoopten. Hij is technisch erg goed, heeft veel kracht en is defensief sterk. Volgens mij is hij klaar om direct te spelen", vervolgde Howe. "Ik ben erg blij met deze aankoop."

Afgelopen seizoen eindigden The Magpies als elfde in de Premier League. Na de Saoedische overname ligt de lat dit seizoen hoger en moet er gepresteerd worden. Het duel op St. James' Park begint zaterdag om 16:00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!