Nieuws

 PSV volgt voorbeeld Ajax: 'Het zorgt voor onwenselijke situaties'

PSV volgt voorbeeld Ajax: 'Het zorgt voor onwenselijke situaties'

05-08-2022 16:17 Laatste update: 16:51

Na Ajax laat ook PSV de bedelbordjes niet meer toe in het stadion, zo meldt de club op de clubkanalen. Afgelopen week werd al duidelijk dat de Amsterdammers deze bordjes verbieden, waarna PSV het voorbeeld nu volgt.

"We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn", meldt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion. PSV geeft aan dat de ophoping van mensen problemen veroorzaakt voor de doorstroming in het stadion. “We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal”, vervolgt Van den Boogaart. “Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd.”

PSV geeft wel aan dat ze onder jonge, creatieve supporters iedere thuiswedstrijd een shirt van hun favoriete speler gaan weggeven. De Eindhovenaren zullen de creativiteit van fans belonen als ze een kunstwerkje maken waarna de leukste, origineelste of creatiefste een shirt wint.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!