Transfernieuws

Blind nu nog basisspeler, maar volgend jaar maakt Antwerp een heel goede kans

"Blind nu nog basisspeler, maar volgend jaar maakt Antwerp een heel goede kans"

5 augustus - 15:55
0

Onlangs werd bekend dat Royal Antwerp een poging heeft gedaan om Daley Blind bij Ajax los te weken. In de nieuwe aflevering van #DoneDeal de podcast wordt besproken of de omstreden verdediger in de Jupiler Pro League zou passen. 

"Deze ochtend kwam er een nieuwtje naar buiten dat Marc Overmars een klein hengeltje had uitgegooid naar Daley Blind", zegt hoofdredacteur Dennie van Laar. "Ik stond er wel van te kijken", zegt redacteur Lars Teunissen. "Dat verwacht je toch niet, Daley Blind in de Jupiler Pro League. Heb je daar wel eens over nagedacht?"

"Nee, maar dat doe ik nu", zegt Van Laar. "Nu bij project Antwerp zie ik het wel voor me. Ze hebben heel veel mogelijkheden en Overmars is bezig met het bouwen aan een project, soortgelijk aan wat hij bij Ajax heeft gedaan. De financiën zijn er." 

"Het zou wel romantisch zijn als hij met Alderweireld centraal komt te spelen", stelt Teunissen. "Dan heb je een ex-Ajax centraal duo. Maar stel dat Vertonghen ook nog wordt teruggehaald", dagdroomt de redacteur. "Zonder alle gekheid: er wordt geschetst dat Blind wel benaderd is om op zes te gaan spelen als balansbewaker en niet in de verdediging. Ik denk dat hij dat in de Belgische competitie wel aankan. In het Nederlands elftal hebben we al jaren gezien dat hij daar tekortkomt."

Hoofdredacteur Ruben Winkels denkt dat de transfer ooit nog wel van de grond komt. "Hij is nu nog basisspeler, maar volgend jaar maken ze wel een heel goede kans. Zowel Bassey als Wijndal hebben nog geen goede indruk gemaakt. Op lange termijn kan je wel uittekenen dat Blind onder druk komt te staan in Amsterdam en zijn basisplaats gaat verliezen", besluit Winkels. 

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg de podcast ook op Twitter en Instagram!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie