Transfernieuws

Schalke legt zoon (25) van Henrik Larsson vast: Zweed tekent driejarig contract

Schalke legt zoon (25) van Henrik Larsson vast: Zweed tekent driejarig contract

05-08-2022 15:34 Laatste update: 15:57

Schalke 04 heeft de komst van Jordan Larsson bekend gemaakt. De achternaam van de Zweed is geen toeval: de zoon van Feyenoord-legende Henrik Larsson gaat aan de slag in de Bundesliga en komt over van Spartak Moskou. De spits kwam de afgelopen maanden uit voor het Zweedse AIK Solna. 

Dat maakt Schalke via de officiële kanalen bekend. Op de clubsite wordt gedeeld dat Larsson een driejarige verrbintenis. Vanwege de regelingen van de UEFA en FIFA mogen buitenlandse spelers van Russische en Oekraïense competitie het komende seizoen voor een andere club in actie komen. Larsson deed dit het afgelopen seizoen bij Solna en vertrok in april uit Rusland. De spits speelde elf wedstrijden in het slot van de competitie, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. Larsson speelde tussen 2017 en 2018 nog bij NEC Nijmegen. Eind juni zegde Larsson zijn contract op bij Spartak. 

Trainer Frank Kramer is blij met de nieuwe aanwinst. "Jordan past heel goed bij ons met zijn manier van voetballen. Hij is altijd op zoek naar één-op-één en weet zich altijd te handhaven met zijn snelheid en techniek." 

Schalke was gecharmeerd van de spits en heeft de Zweed, die in Rotterdam is geboren, nu binnen. Vader Henrik Larsson speelde tussen 1993 en 1997 bij Feyenoord en groeide daar uit tot een publiekslieveling. Vervolgens vertrok de Zweed naar Glasgow Rangers en speelde de spits onder meer nog bij FC Barcelona en Manchester United. Zoon Jordan heeft inmiddels ook zeven interlands achter zijn naam staan voor Zweden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!