Nieuws

FC Twente moet boete betalen wegens 'pitch invasion': 'Bijzonder teleurstellend'

FC Twente moet boete betalen wegens 'pitch invasion': 'Bijzonder teleurstellend'

5 augustus - 14:55
1

FC Twente moet officieel een boete betalen vanwege de 'pitch invasion' die plaatsvond na het duel met FC Groningen. De Tukkers wonnen de play-off om Europees voetbal en dat werd door de achterban uitgebreid op het veld gevierd. Twente ging in beroep, maar dat haalde niets uit. 

Dat laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten in de wekelijkse nieuwsbrief voor supporters van FC Twente. De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten de uitspraak van de aanklager betaald voetbal aan te houden. Het houdt in dat de club uit Enschede een boete van vijfduizend euro moet overmaken. 

Van der Kraan betreurt het besluit van de voetbalbond. 'Het is bijzonder teleurstellend dat de club na zo’n mooie spontaan feest, waarbij de scheidsrechter en zijn assistenten en de tegenpartij allang van het veld waren, op deze manier wordt bestraft', schrijft de algemeen directeur. 'Er waren geen wanordelijkheden, het behalen van Europees voetbal was een feest voor de supporters en spelers.'

FC Twente begon donderdag goed aan het Europees avontuur. FK Cuckariki werd in Servië met 1-3 aan de kant gezet. Aanstaande donderdag staat de return in De Grolsch Veste op de agenda voor de ploeg van Ron Jans. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie