Transfernieuws

Potter eerlijk over toptransfer: 'Wilden Cucurella niet kwijt, maar iedereen wint'

Potter eerlijk over toptransfer: 'Wilden Cucurella niet kwijt, maar iedereen wint'

5 augustus - 14:45 Laatste update: 14:48
0

Graham Potter, de manager van Brighton & Hove Albion, heeft zich uitgelaten over de toptransfer van Marc Cucurella. Chelsea FC maakte vrijdagmiddag bekend dat de Spaanse linksback voor ruim zestig miljoen euro wordt overgenomen van The Seagulls

Brighton speelt zondag het eerste duel in de Premier League met Manchester United en Potter liet zich tijdens de persconferentie voor het duel kort uit over het vertrek van Cucurella. De Spanjaard wordt de duurste vleugelverdediger in de geschiedenis en valt net iets duurder uit dan João Cancelo, die in 2019 bij Manchester City arriveerde. 

"We wilden hem niet verkopen en dat hoefde ook niet", zegt Potter op het persmoment. "Maar als een Champions League-club zich meldt, de middelen heeft en de speler wil zelf vertrekken, wordt het voor ons lastig. Dan moeten we het juiste bedrag ontvangen en dat is gebeurd. Iedereen heeft nu gewonnen: de speler krijgt een mooie kans, wij krijgen een goed bedrag en de koper krijgt een goede speler. Een win-win-win situatie", stelt Potter, opgetekend door Sky Sports. 

"Zijn verkoop is geen afleiding, maar het is niet ideaal. Het is een deel van voetbal. Al deze spelers zijn ook maar mensen met levens en families, dus zoiets komt wel aan. Het is alleen iets waar je in deze sport mee moet dealen terwijl de transferperiode actief is", besluit de manager. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie