Transfernieuws

Situatie Memphis wordt duidelijker: Lewandowski neemt rugnummer 9 over van spits

Situatie Memphis wordt duidelijker: Lewandowski neemt rugnummer 9 over van spits

05-08-2022 14:00

Robert Lewandowski heeft het shirtnummer 9 gekregen bij FC Barcelona voor het nieuwe seizoen. Daarmee wordt de situatie van Memphis Depay, die voorheen dat nummer droeg, alleen maar uitzichtlozer. 

Barcelona meldt de shirtnummers officieel via de eigen kanalen. Memphis met het aantrekken van Lewandowski niet langer nodig en heeft van trainer Xavi Hernández al gehoord overbodig te zijn. Diverse Spaanse media berichtten al dat de Nederlander is uitgespeeld in Catalonië en op zoek mag naar een andere club. 

Memphis kwam het afgelopen seizoen minder vaak in actie dan hij zou willen vanwege blessures, maar werd alsnog clubtopscorer met elf treffers. Pierre-Emerick Aubameyang werd tweede met negen doelpunten.

De Nederlandse spits maakte in 2021 de transfervrije overstap naar Barcelona van Olympique Lyon, maar lijkt binnenkort zijn heil elders te gaan zoeken. Onder meer Tottenham Hotspur, dat het afgelopen seizoen knap vierde werd in de Premier League en verzekerd is van Champions League-voetbal, meldde zich al voor de goaltjesdief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!