Transfernieuws

Chelsea bevestigt toptransfer: Cucurella maakt overstap van Brighton naar Londen

Chelsea bevestigt toptransfer: Cucurella maakt overstap van Brighton naar Londen

5 augustus - 13:16 Laatste update: 13:49
0

Chelsea FC heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat Marc Cucurella de club komt versterken. De vleugelverdediger beleefde een topseizoen bij en werd lange tijd in verband gebracht met een vertrek naar Manchester City, maar komt toch naar Londen toe. Cucurella wordt daarmee de duurste linksback in de historie. 

Dat meldt Chelsea via de officiële kanalen. Cucurella tekent een zesjarig contract bij The Blues. De back werd zowel door Brighton zelf als door het publiek verkozen tot Speler van het Jaar. Manchester City was de eerste grote topclub die zich meldde voor de Spanjaard en legde een bod van 45 miljoen euro neer. Brighton ging daar echter niet mee akkoord. "Ik ben heel blij", zegt Cucurella op de clubsite. "Het is een grote kans voor mij om mij bij één van de beste clubs ter wereld te voegen en ik ga hard werken om het team te helpen." 

Clubeigenaar Todd Boehly heeft daarmee de volgende topaankoop binnen. "Marc behoort tot de elite van verdedigers en hij heeft zijn waarde al bewezen in de Premier League. Hij zal onze ploeg versterken en we kunnen niet wachten om hem deel uit te laten maken van het heden en de toekomst van de club", besluit Boehly. Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt de Londense club ruim zestig miljoen euro voor de verdediger, met tien miljoen euro aan bonussen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie