Nieuws

Komst van Cillessen zet streep door NEC-doelman, die naar Australië vertrekt

Komst van Cillessen zet streep door NEC-doelman, die naar Australië vertrekt

5 augustus - 13:34
0

Danny Vukovic keert terug naar zijn thuisland en gaat aan de slag bij de Central Coast Mariniers. Vanwege de spoedige komst van Jasper Cillessen is de doelman overbodig bij NEC Nijmegen

NEC heeft in overleg met Vukovic het contract ontbonden. De doelman was tweede keus in Nijmegen, maar stond tijdens de bekerwedstrijden wel op doel. Vukovic wilde meer speeltijd met het oog op het WK, waar Australië zich voor het gekwalificeerd. NEC stond ook niet onwelwillend tegenover een contractontbinding, aangezien de Australische doelman een fors salaris inde bij de club voor een tweede doelman. 

Met het aantrekken van Cillessen is Vukovic al helemaal overbodig en is dit voor beide partijen de beste oplossing. De voormalig doelman van Ajax, FC Barcelona en Valencia CF traint wel al mee in Nijmegen, maar NEC heeft de formaliteiten niet op tijd afgerond met de club uit de sinaasappelstad. Daardoor zal Cillessen niet in actie komen op zaterdag, wanneer NEC het eerste duel in de Eredivisie speelt tegen FC Twente. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie