Opinie

Klopp trekt fel van leer: 'Dit WK wordt voor verkeerde redenen gespeeld'

Klopp trekt fel van leer: 'Dit WK wordt voor verkeerde redenen gespeeld'

5 augustus - 12:33 Laatste update: 13:27
0

Jürgen Klopp heeft op een persconferentie van Liverpool opnieuw zijn beklag gedaan over het bomvolle speelschema waar profvoetballers onder gebukt gaan. De Duitse manager reageert als door een hond gebeten wanneer hem gevraagd wordt of het seizoen in twee minicompetities te verdelen valt.

Alle grote internationale competities liggen stil tijdens het WK dat in november in Qatar begint. Een aanwezige journalist vraagt de Duitser of hij het seizoen in twee delen verdeelt. "Toen ik binnenkwam was ik nog niet boos", zegt Klopp. "Maar als we hier over gaan praten, word ik echt kwaad." De Premier League wordt stilgelegd tussen 12 november en 26 december.

Volgens Klopp wordt er totaal niet stilgestaan bij het wel en wee van voetballer. "Als je de halve finale van het WK haalt, of je hem nou wint of verliest, begint de competitie weer een week later", zucht hij. "Dit WK wordt gespeeld op het verkeerde moment en voor de verkeerde redenen."

"Mijn probleem is hetzelfde als iedereen al weet: het is gewoon niet oké", vervolgt Klopp zijn tirade. "Men praat er niet vaak over, maar er moet iets veranderen. Alsjeblieft, FIFA, UEFA, Premier League enzovoorts: kom bijeen en begin met elkaar te praten. Dan moet er maar één onderwerp zijn: de spelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie