Opinie

Geen Ajax, Feyenoord of PSV: 'Zij zijn een gevaarlijke outsider voor de titel'

Geen Ajax, Feyenoord of PSV: 'Zij zijn een gevaarlijke outsider voor de titel'

5 augustus - 12:09
0

Leo Driessen verwacht dat FC Twente meegaat doen om de landstitel. De ESPN-commentator denkt dat de grootste kracht van de Enschedeërs ligt in het bijeenhouden van de selectie.

Door De Volkskrant wordt de journalist gevraagd of Ajax, PSV, of Feyenoord aan het eind van de rit de schaal omhoog mag houden. "FC Twente. Dat is een gevaarlijke outsider", zegt Driessen tegen de ochtendkrant. "Zij hebben hun groep grotendeels bij elkaar kunnen houden deze transferperiode. Dat is natuurlijk een voordeel."

De commentator verwacht dat de traditionele top-drie problemen gaat krijgen, door de 'grondige renovatie' binnen de selectie. "Ik denk dat de club die het eerst uit de grondverf komt – de beginperiode het best doorstaat – kampioen wordt. Veel mensen denken dat Ajax de titel wel even komt ophalen."

Vervolgens stipt Driessen de uitgaande transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United aan. "Ajax heeft geweldig gehandeld, financieel gezien. Maar sportief moet ik het allemaal nog maar zien. De Johan Cruijff Schaal tegen PSV ging met 3-5 verloren. De laatste keer hiervoor was in de jaren tachtig, geloof ik (in 1983 tegen Fortuna Sittard, red.)."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie